Mozna go zrobic na tyle sposobow, kazde danie inne, bo smak zalezy od dodatkow, od samego makaronu rowniez. I te ksztalty. Takie siakie i owakie. Szybko sie je przygotowuje, sa sycace i po prostu smaczne. Wiec moja rodzina, czy tego bedzie chciala, czy nie w jadlospisie znajdzie glownie dania pod tytulem 'makaronowe-love'.
TAGLIATELLE W SMIETANOWYM SOSIE TATARSKIM
SKLADNIKI:
- 60g cabulek marynowanych
- 60g korniszonów
- 1 duza cebula pokrojona w kostke
- 30g masla
- 150g smietany kremowki
- 1 lyzeczka musztardy
- 4 lyzki posiekanej pietruszki
- 4 lyzki swiezo utartego parmezanu
- 400g tagliatelle (wstazki)
- sol i pieprz do smaku
PRZEPIS:
1. Odsaczyc cebulki i korniszony, grubo posiekac.
2. W rondlu rozpuscic maslo. I podsmazyc w nim najpierw na zloto posiekana cebule, pozniej dodac cebulki wraz z korniszonami.
3. Dodac smietane i musztarde. Dobrze wymieszac i podgrzewac ok 3 minut. Przyprawic sola i pieprzem. Mieszac od czasu do czasu.
4. Ugotowac makaron 'al dente'.
5. Odcedzic makaron i przelozyc go do rondla. Dobrze wymieszac makaron z sosem i podgrzewac przez chwile. Dodac natke pietruszki.
6. Po nalozeniu na talerz nalezy posypac parmezanem.
SMACZNEGO.!!! =)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz